Algemeen

De Amerikaanse bluesrocker Dudley Taft komt in april-mei 2018 naar Europa voor een nieuwe tour! In 2017 is hij nog genomineerd als beste gitarist voor de European Blues Award!

Wellicht overbodig maar we frissen nog even je geheugen op.

Dudley Taft:

·         is een nazaat van de 27e president van de USA William Howard Taft;

·         speelde in de jaren ‘90 in Seattle grunge bands Sweet Water en Second Coming;

·         schreef nummers voor tv-series en films, o.a. in The Sixth Sense met Bruce Willis;

·         gaat vanaf 2008 onder zijn eigen naam verder;

·         5 studio- en 1 live album af onder zijn eigen naam;

·         tourt en rockt als een malle en levert de fijnste bluesrock af!

Dudley Taft (4 juli 1966) draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Geboren in Washington DC en opgegroeid in het Middenwesten van de U.S. verkaste hij begin jaren ‘90 naar de hoofdstad van de grunge: Seattle. Daar speelde hij in bands als Sweet Water en  Second Coming. Na deze succesvolle periode ging Dudley terug naar de muzikale roots van zijn jeugd: de blues. Na een interessante ontmoeting met Led Zeppelin’s frontman Robert Plant en na veel research over blues muzikanten, kwam hij in aanraking met de muziek van Freddy King en hij realiseerde zich dat de blues de enige manier was om zijn muzikale ideeën vorm te geven.

Dudley gooide zijn ziel en zaligheid in het spelen van de blues.

Dudley heeft inmiddels een fanatieke fanbase opgebouwd in Nederland, Duitsland en Polen. Ieder jaar kan men zich verheugen op een aantal concerten die nooit vervelen en waarbij hij een strakke set bluesrock neerzet!

In 2017 heeft hij zijn 5e studioalbum Summer Rain uitgebracht die wereldwijd goede reviews heeft ontvangen! Voor meer info check ook eens zijn website:

www.dudleytaft.com of neem contact op via info@drrock.nl

Beschikbare dagen

Een aantal reviews van zijn live shows en nav zijn laatste album: A tastefull rocking and swinging album of a great talent. Bluesmagazine.nl This is an album that will have you jamming out and hitting repeat over and over again. Blues Rock Review 9/1 He belongs to the blues rock guitarists. A rocking recommend! Rootstime.be Another added to the "to see" list. ROCK, ROOTS, & BLUES - LIVE Check ook zijn video's! Flyin on Love When the Levee Breaks Edge of Insane    
Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data waarop deze band kan spelen.

Wanneer beschikbaar