NIEUWE CD ‘ELECTRIFYING’ VAN THE SILVER DIMES

NIEUWE CD ‘ELECTRIFYING’ VAN THE SILVER DIMES

NIEUWE CD ‘ELECTRIFYING’ VAN THE SILVER DIMES
Met de release van hun nieuwe CD Electrifying èn een plek op het affiche van het International Bluesfestival in Sighișoara, waar de band de nieuwe CD integraal zal spelen, belooft maart een hele speciale maand voor The Silver Dimes te worden.

In 2015 nam de band, die toen net was opgericht, de EP No Cure No Pay op. Deze EP werd in binnen- en buitenland (VS, Engeland, Australië) goed ontvangen door pers en publiek. In de daarop volgende periode werd er flink doorgewerkt aan uitbreiding van het repertoire en trad de band veelvuldig op.

Bluesfestival in Sighișoara
De uitnodiging om op het International Bluesfestival in Sighișoara te komen spelen is ongetwijfeld het voorlopige hoogtepunt in het bestaan van The Silver Dimes. Met de nieuwe CD Electrifying hoopt de band de hoge verwachtingen van fans en volgers waar te kunnen maken. Naast het titelnummer staan er nog negen eigen songs op de CD, aangevuld met een eigen versie van Otis Rush’ Double Trouble. Met deze nieuwe nummers zoeken The Silver Dimes de grenzen van de blues op. Een voorbeeld hiervan is het funky Always Stay (Never Go Away) en het swingende You Don’t Do That No More. Met het stevige Copper Cat Blues refereert de band aan hun eerste optreden tijdens het Delft Bluesfestival in brouwerij De Koperen Kat. Met een drietal gevoelige slowblues-nummers, Doing Time, She’s Gone en Blues Won’t Leave Me Alone, neemt de band even gas terug. Better Man en Someday I´ll Stay zijn twee stevige shuffles die kenmerkend zijn voor de energie die de band ook op het podium uitstraalt. Dit laatste gaat ook zeker op voor de up-tempo afsluiter Time To Go.

Voor wie niet kan wachten; de CD kan nu al worden besteld via de website en wordt dan nog voor de officiële release verzonden.

Contact: Ron Stam (06-44432866) of Karel Vogel (06-12174576)
info@thesilverdimes.com / www.thesilverdimes.com

Meer releases? Klik op de onderstaande linken
In Too Deep: Dési Ducrot gaat de diepte in op nieuw album
Fossen en Warmerdam release 30-12 Haarlemse Blues Club
Releaseparty Fossen en Warmerdam in The Box
‘Freight Train’, de nieuwe single van Susanna

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*