Nachtschade is terug aan land met release van ‘Aileen’

Nachtschade is terug aan land met release van 'Aileen'

Nachtschade is letterlijk weer aan land want ze waren echt even weg. De band nam een break en zwierf uit over de hele wereld. Zo monsterde zanger/bassist Maarten Stok aan bij de expeditieschoener Tara, die klimaatverandering in de zee onderzoekt.

Midden op de Stille Oceaan schreef hij Aileen, het beschrijft de opbloeiende liefde tussen de ik-persoon en de zee zelf. Bij terugkomst in Nederland gaf Nachtschade het een liefdevol en kwetsbaar arrangement en nam het nummer zonder grote gebaren op in eigen studio.

Nachtschade is terug aan land met release van 'Aileen' 21ste eeuwse rock ‘n’ roll band
Nachtschade is een band die hun podium niet alleen gebruikt om te entertainen, maar ook om af en toe een punt te maken. Denk niet dat de band bestaat uit een stel onverbeterlijke wereldverbeteraars, Nachtschade is eerst en vooral een extreem muzikale, 21ste eeuwse rock ‘n’ roll band die klinkt als een mix van Tom Waits, Hendrix, Tame Impala en The Black Keys. Kortom: een funky 60’s en 70’s groovemachine, maar met de wortels in het nu en lekker sleazy en dansbaar.

Nachtschade is terug aan land met release van 'Aileen'

Luister hier naar  ‘Aileen’ 

De Parade
Van Down The Rabbit Hole tot en met het rondreizende theatercircus dat De Parade heet en waar de band al zes seizoenen achter elkaar te zien is. Ook in het clubcircuit ontdekte het publiek dat een concert van Nachtschade voor herhaling vatbaar is. In 2016 was Nachtschade één van het handjevol bands dat bovenkwam drijven in de Popronde. Na de release van hun debuutalbum ‘Maskerade’ in 2017 in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso gingen er een jaar lang weinig weekenden voorbij zonder dat het kwartet ergens de boel op stelten zette. Versterkt met percussionist Rob Kooymans tourt Nachtschade door het land. Zo speelden ze in Tivoli-Vredenburg op het De Wolffest en op het The Live I Live festival in Den Haag.

Aileen komt uit op 24 mei 2019 op BERT music (een divisie van TCBYML)

(bron: TCBYML)

Nachtschade is terug aan land met release van 'Aileen'

Facebook Nachtschade

Voor meer nieuws, releases, interviews klik op de onderstaande linken:
Jeffrey Halford and the Healers naar Real Roots Cafe Live
Nosk nieuwe album van Groningse band Swinder vandaag uit
Blossoms Blooming van Willow Mae viert belofte van de lente
‘Stil val’ is Delise’s vooruitblik op nieuwe muziek
Lachy Doley naar Melkweg, exclusieve clubshow op 30 mei

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*