Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

Park Open gaat dóór! Wees erbij als zondag 16 juni de eerste editie van Arnhems meest relaxte livemuziekfestival in het mooiste park van de stad van start gaat! Het thema is: Vrienden! Op het podium: vijf topbands die keihard en gepassioneerd bewijzen dat vriendschap een fantastische basis is voor living your dream. In het gras: iedereen die van zon en zomer houdt, goede muziek waardeert en graag een biertje drinkt met vrienden.

Dit jaar slaat Park Open zijn tenten voor de 29ste keer op de Ronde Weide op. Onder het motto #opnaarde30 programmeert Park Open dit seizoen als vanouds breed, eigenzinnig, verrassend en toegankelijk. De line-up van de openingseditie is er weer één in de beste traditie: onafhankelijk, energiek, dansbaar en gevarieerd!

Kandidaten gezocht voor kinderpodium Mieters!
Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters! Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen zich aanmelden met een zelf ingezongen versie van hun favoriete nummer. Ze brengen dit – alleen of met hun opa op mondharmonica, het hele elftal of bff live ten gehore op Mieters!, een speciaal kinderpodium achter op de wei. Wat je kunt winnen? Een clip van jouw optreden én een speciaal voor jou gearrangeerde Park Open-versie van jouw song! En o ja, duo’s mogen ook meedoen. Meer info over Mieters! en hoe je je kunt aanmelden vind je op parkopen.nl.

GELREBANDS@ Park Open
Ook nieuw in 2019 is GELREBANDS@, een festivaltoer voor muzikaal talent uit de hele provincie. Park Open vindt dat regionale bands en festivals elkaar veel meer kunnen versterken. Samen met Epop Festival in het Loeffpark in Epe en Music in the Backyard Festival in de Kindertuin in Zaltbommel zijn daarom dit jaar twee aanstormende bands geselecteerd die op alle drie de festivals spelen. Doel: Gelders talent helpen een groter publiek te bereiken en het publiek verrassen met onbekend ‘talent van eigen bodem’. Op 16 juni aanstaande bijt uitblinker Miller & The Tone Machine uit Silvolde onder de noemer GELREBANDS@ Park Open de spits af op de Ronde Weide.

#opnaarde30!
Bijna dertig zomers jong, is Arnhems bekendste en gezelligste feestje er dus weer helemaal klaar voor. Trendongevoelig als we zijn, is onze grootste inspiratie oud en jong laten genieten van live muziek, verrassende ontmoetingen en relaxen in het groen. Met Tikkies draag je hier deze zomer naar draagkracht aan bij! Scan in de Tikkie-app de QR-code op Facebook of op de site en help Park Open op naar de 30!

Line-up 16 juni

LUMEN
Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

De eerste band vandaag ontstond uit een project van twee schoolvrienden, Stefan Rhodenborgh en Luke de Bruijn. Voor hun profielwerkstuk toverden zij de huiskamer van Stefan’s ouders in Presikhaaf om in een studio en produceerden daar een album. De indierock die dit voortbracht, doet denken aan een mix van Editors, Pearl Jam en het vroege Coldplay. Sinds kort is de band met studievrienden Jacob en Wiebe compleet en is LUMEN het land aan het doorkruisen om hun dynamische muziek live ten gehore te brengen. Hun mix van dreunende versterkers en aanstekelijke melodieën heeft podia in Rotterdam en Utrecht al veroverd, nu komt de band weer thuis in Arnhem!

 

 

Foxlane
Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane uit Nijmegen heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: shows door het hele land, meer dan een miljoen streams op het nummer “Birmingham” en de publiekswinnaar van de “Grote Prijs van Nederland”. De vier jonge honden leveren een moderne blik op de indiescene. De frisse sound is te herleiden naar de explosiviteit van Foals en de rauwheid van Shame: de gitaren leveren hooks en herrie, de baslijntjes zijn opzwepend en zanger Guus maakt het unieke geluid van Foxlane af met zijn eigen, rauwe vocalen.

 

 

Gelrebands@ Park Open: Miller & The Tone Machine
Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

Vier festivalprogrammeurs moesten kiezen uit de beste Gelderse acts…ze waren er snel uit, de selectie van Miller & The Tone Machine was loud & clear want ze hadden hen alle vier een hoge score gegeven. Een van de programmeurs had ze live gehoord als voorprogramma en vond ze ‘beter dan de hoofdact’! De basis van de band zijn drie bevriende docenten. Muziek is hun gezamenlijke passie en beroep. Het was al snel duidelijk dat ze met eigen nummers aan de slag wilden. Het moest een soulband worden, maar geen tribute van belegen Motown-achtige formaties, Een eigenwijze invulling, want bij de band zoek je vergeefs naar een frontman of frontlady, drummer Kees is ook de zanger. Van de bandnaam hebben ze toen ook maar iets soul-achtigs gemaakt met een verwijzing naar de naam van de broers Mulder: Miller.

Three Little Clouds
Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

Elke gig weer krijgt Three Little Clouds de mensen aan het dansen, het leven is een feest en dat is precies wat hun optredens bij je naar boven brengen. Verbonden door een onzichtbare rode draad zijn de muzikanten om te beginnen beste vrienden die samen een toffe tijd beleven tijdens het creëren en delen van muziek. En dat zie je, in binnen-, en buitenland. Na een tour in Frankrijk en festivals als Into the Woods, Nederlands Film Festival en Amsterdam Dance Event gaat het hard.
“Met elkaar en onze muziek de wereld verkennen. De vibe waarmee we al zoveel mensen hebben aangestoken, die willen we overbrengen! Het is belangrijk dat je kunt genieten van het leven en er echt veel uithaalt. Op de feestjes die wij geven, voel je die momenten.”

 


Waltzburg
Park Open trapt 16 juni af met vijf topformaties

Indiepop uit Nijmegen die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Waltzburg noemt zichzelf een vriendenband en de wereld van Waltzburg bestaat uit energieke songs die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel. Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt. Na Sziget en Noorderslag: nu op Park Open!

 

 

 

Park Open
Ronde Weide Park Sonsbeek Arnhem
Zondag 16 juni 2019
13.00 – 20.00 uur

Ga naar het Facebook evenement

Meer info:
Organisatie: Hagen Events (Robin Hagen 06-53252936)
Programmering: Silvia Hendriks 06-11458388
Publiciteit: Karin Terwisse 0622601595, info@theaterprojecten.nl

Voor meer nieuws, releases, interviews klik op de onderstaande linken:
Laurence Jones is terug met nieuwe single ‘I’m Waiting’
Pagefestival 22 en 23 juni Stadskanaal
Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum
Nachtschade is terug aan land met release van ‘Aileen’
Jeffrey Halford and the Healers naar Real Roots Cafe Live

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*