PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves

Release 18 februari Luxorlive Arnhem!
PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves tijdens releaseparty in Luxorlive Arnhem op 18 februari 2018.

Zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde.

Still Waters/Savage Waves
‘Still Waters/Savage Waves’ is het aankomende nieuwe album waarmee PennyLeen de luisteraar meeneemt naar de diepte van haar ziel. Het is haar meest intense werk tot nu toe. En, doordat het leeuwendeel van de teksten autobiografisch is, zijn alle liedjes op de plaat integere ontboezemingen. PennyLeen schrijft en zingt over hetgeen haar bovenmatig bezighoudt.
De tegenstelling (stille wateren versus woeste golven) vertegenwoordigt haar persoonlijkheid, haar gevoelsleven en haar gedachten. Aan de ene kant is PennyLeen energiek en flamboyant, aan de andere kant rustig en ingetogen. Enerzijds gepassioneerd en zelfverzekerd, anderzijds nuchter en verlegen. Van melancholisch en gevoelig, tot ferm en krachtig. Still Waters/Savage Waves is PennyLeen en vice versa. Volledig en compleet.

PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves35 muzikanten
Wat dit album (van Nederlandse bodem) uniek maakt is het aantal muzikanten dat hun medewerking heeft verleend. In totaal hebben niet minder dan 35 mensen meegewerkt aan de opnames van dit album. PennyLeen heeft zich op de plaat laten vergezellen door onder meer bassist Peter Slager (BLØF), cellist Jonas Pap (Wende Snijders e.v.a.), backing vocaliste Cindy Oudshoorn (ex-Kayak), drummer Martijn Peters (ex-Stream of Passion), percussionist Jeroen de Rijk (Michael Jackson, David Guetta e.v.a.), gitarist Bernard Gepken (Daniel Lohues e.v.a.) en producer/mixer/multi-instrumentalist Gabriël Peeters (JW Roy, Frederique Spigt e.v.a.) die tevens van grote invloed was gedurende het opnameproces.
Op ‘Not good enough’ is een bombastisch koor te horen dat zorgt voor een indringende climax aan het einde van het nummer en op ‘What I want to know’ wordt PennyLeen bijgestaan door een vette blazerssectie met o.a. tenorsaxofonist Wouter Kiers. Voor ‘Safe in your arms’ en ‘Help me’ heeft een compleet strijkorkest schitterende partijen opgenomen en ‘Our time ain’t now’ wordt gekleurd door lyrische lijnen op steelguitar en altviool.

Mark Lennon
De eerste single, die van het album zal verschijnen (‘Help me’), is een duet tussen PennyLeen en Mark Lennon, een van de leadzangers van de Amerikaanse band Venice. Het is een open en oprecht liedje waarin een relatiecrisis wordt bezongen en een breuk uiteindelijk onvermijdelijk blijkt. Mark Lennon schittert in al zijn soul en heesheid, terwijl PennyLeen haar stem prachtig met de zijne kleurt door haar blues en ronde geluid.

PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage WavesCrowdfunding
Still Waters/Savage Waves is volledig gefinancierd door fans. Via een crowdfundingscampagne (georganiseerd in samenwerking met Voordekunst.nl) hebben muziekliefhebbers het mogelijk gemaakt om dit album te realiseren. Alle nummers (in totaal 13 op het album) kenmerken zich door een overdaad aan soul-, blues-, country- en rockinvloeden zonder dat het ’t popspectrum ontstijgt. Still Waters/Savage Waves is een veelzijdige doch compacte plaat. Groots en klein. Weelderig en ingetogen. Wild en kalm. Precies zoals PennyLeen is. Vol tegenstellingen.

Singlerelease: 16 november 2017 (Help me feat. Mark Lennon)
Albumrelease: 16 februari 2018 (Kroese Records)
Albumreleaseparty: 18 februari 2018 (Luxorlive, Arnhem)

Bio: PennyLeen Krebbers
Zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde.
“Met een muziekmakende vader (Ed Krebbers) en een muziekminnende moeder (Leen Krebbers) is het niet zo verwonderlijk dat ik al in mijn kindertijd het luisteren en maken van muziek intens beleefde (naast spelen in de zandbak en tekenen met kleurpotloden). Ik was altijd met tamboerijntjes, gitaren en microfoons in de weer. En dansen! Dansend zwierde ik door de kamer op muziek van de Beatles, Janis Joplin, Crosby, Stills & Nash en Blood, Sweat & Tears om me vervolgens hijgend weer op de bank te hijsen om naar mijn held Jimi Hendrix te kijken op de televisie. Die muziek… Dat wilde ik ook! Toen mijn kleuterjuf mij in de kring vroeg wat ik later wilde worden, riep ik dan ook vastberaden “Muzikant! En juf!”.

Podium
PennyLeen werkte samen met o.a. Hans Dulfer, Rosa King, Kaz Lux, Fred Wesley, CORDS, Sean Webster en Mark Lennon.
“Toen ik vijftien was, kreeg ik een saxofoon te leen. Ik had ‘m twee maanden in huis, speelde de hele dag, ontmoette toevallig Hans Dulfer en die zag mijn talent. Met hem en zijn band mocht ik vervolgens meespelen zo vaak ik maar wilde. Ik leerde soleren, improviseren, samenwerken met de muzikanten om me heen en, vertrouwen op mijn oren en mijn muzikale gehoor. Maar bovenal liet hij me kennis maken met de muziekwereld, waarin ik me toen al als een vis in de vijver voelde. Er ging een wereld voor me open.

Rosa King en Kaz Lux
Ik speelde vervolgens met alles en iedereen en kon overal mijn muzikale eieren leggen. Ik leerde Rosa King kennen en mocht ook met haar veel optredens meedoen. Daarnaast ontmoette ik Kaz Lux en ook met hem bouwde ik een heel bijzondere band op. Rosa King leerde mij te performen, en me bewust te worden van mijn vrouwelijke kant (;-)) en bij Kaz kwam alles wat ik leerde bij Hans en Rosa tezamen. Zowel vocaal als instrumentaal.

How Gee!
Op mijn negentiende leidde ik mijn eigen soul-/funk-/jazzband (How Gee!) en merkte ik dat ik naast het optreden en muziek maken het ook bijzonder leuk vond om de koers te bepalen. Plannen maken (en die vervolgens ook uitvoeren), hard werken, richting geven, maar vooral plezier maken in wat ik deed. Daarnaast schnabbelde ik in die beginjaren veel. Bluesbands, soulbands, rockbands en bigbands… You name it. Niet dat ik zo fantastisch goed was hoor, maar ik vond alles heerlijk om te doen en dook overal met ongelooflijk veel passie in.
Op een gegeven moment werd mijn hobby mijn werk. Ik trad vreselijk veel op en verdiende er mijn brood mee. Ik zong (en speelde) in Top 100-formaties en richtte me vooral op het commerciele circuit. Ondanks dat ik heel erg blij ben dat ik ook in die kant van de muziekwereld heb mogen werken, was dat niet mijn liefde.

PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage WavesPennyLeen
Na wat omzwervingen richtte ik een nieuwe band op; PennyLeen. Deze band was voor mij echt een cadeau. Ik schreef m’n eigen liedjes; ik schreef de teksten en co-componeerde de nummers. Ik maakte muziek zoals ik dat graag wilde.
Na het uitbrengen van No Hesitation (in 2011) en de daaropvolgende tour met PennyLeen (I) viel de band uit elkaar waarna ik een een pauze heb genomen. Ik heb nagedacht over wat mijn volgende stap zou zijn en ben gaan schrijven. Ik had op dat moment nog geen vastomlijnd plan, maar wist wel dat ik een nieuwe plaat wilde gaan maken, op een andere manier dan ik voorheen had gedaan.

 

Still Waters/Savage Waves
Voor Still Waters/Savage Waves (release februari 2018) ben ik gaan samenwerken met verschillende songwriters. Ik wilde heel graag werken met mensen die ik wel ‘uit het circuit’ kende, maar met wie ik nog niet eerder had geschreven. Ik heb de afgelopen 25 jaar ongelooflijk veel geleerd van alle fijne en geweldige muzikanten om me heen. Ik heb prachtige kansen gekregen, mogelijkheden aangegrepen en heb als een spons alle inspiratie geabsorbeerd. Ten tijde van No Hesitation heb ik gemerkt dat ik inmiddels ook prima mijn eigen boontjes kon doppen. Een album schrijven, opnemen, co-produceren en promoten. Maar, altijd nog met een vaste club om mij heen. Met de band waarmee ik destijds werkte was het opnemen van een plaat in de eerste instantie geen ambitie, maar de behoefte ontstond along the way. Dit was nu anders, mijn vertrekpunt en dus ook mijn doel verschilde. Het doel was nu juist het maken van een fantastisch album, en de weg ernaar toe bepaalde ik zelf.

Gabriël Peeters
In Gabriël Peeters vond ik de producer die het best bij mij past. Hij begreep wie ik ben, waar ik heen wilde en hoe de plaat uiteindelijk moest gaan klinken. Daarnaast is het een producer die ook op muzikaal inhoudelijk gebied optimaal meedenkt, meedoet en meevoelt. Still Waters/Savage Waves is mijn meest persoonlijke plaat tot nu toe. Met PennyLeen (II) ga ik na de release van het album het podium op.”.

Studie
PennyLeen studeerde af aan zowel de Academie voor Lichte Muziek als het ArtEZ Conservatorium.

Discografie
The Evening of The Blues (1999) Red Rooster Club, Kaz Lux, Rosa King, PennyLeen Krebbers, Tineke Schoemaker (guest appearance)
That’s it! (2000) Backstreet, PennyLeen Krebbers, Ana Popovic (guest appearance)
No Hesitation (2011) PennyLeen
Leave your heart at the door (2017) Sean Webster Band (guest appearance)
Still Waters/Savage Waves (2018) PennyLeen

Meer releases? Klik op de onderstaande linken
Susanna brengt ode aan Lou Reed met ‘Perfect Day’
From The Shadows vandaag gelanceerd door Noctulux
Debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult
Ten-Hut presenteert eerste single van nieuwe EP
NIEUWE CD ‘ELECTRIFYING’ VAN THE SILVER DIMES

PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves

Facebook PennyLeen

PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves

Website PennyLeen

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*