PREACHING THE BLUES van BIG BO

Preaching the blues

PREACHING THE BLUES van BIG BO – Nieuw album en theater voorstelling
Op vrijdag 16 februari zal Big Bo zijn nieuwe album “Preaching The Blues” presenteren in het Rietveld Theater (aanvang 20:00 u), tijdens de opening van het Affligem Blues Festival Delft. 

12 authentieke blues nummers
Op de nieuwe CD van Big Bo (Bo Brocken) staan 12 authentieke blues nummers die zijn opgenomen met slechts één microfoon, een BBC Marconi AXB uit ±1937. De opnamen zijn dus live in mono ingespeeld in één middag, precies op de manier zoals dat werd gedaan in de jaren ’20 en ’30. Met deze CD waan je je terug in de tijd van de katoenpluk in de Mississippi Delta rondom de plantages als Dockery Farms en Stovall Plantation. Verwacht geen supersonische geluidskwaliteit met het beluisteren van deze plaat; er werd zelfs nog wat gekraak van een 78 toeren bakelieten LP toegevoegd om het belevingseffect te vergroten.

Preaching the blues

PREACHING THE BLUES van BIG BO – Nieuw album en theater voorstelling

Big Bo klinkt verrassend authentiek op zijn nieuwe album. Naast werk van onder meer Robert Johnson (Preaching Blues) en Back Water Blues (Bessie Smith) krijgen bijna vergeten en verdwenen nummers als Mississippi Boweavil Blues van Charley Patton en Going Over The Hill van Mississippi Fred McDowell uitstekende bewerkingen die zeer dicht bij het origineel staan.
De CD werd opgenomen in Uncle Larson’s Studio te Den Haag door Marco van der Hoeven en Peter van Amstel, beiden verzamelaars van oude microfoons en vintage studio apparatuur.
Naast een aantal demo’s bracht Big Bo inmiddels 6 officiële releases op de markt.

Theatershow

De 12 nummers van PREACHING THE BLUES zullen ook allemaal te horen zijn in de nieuwe muzikale vertel-voorstelling “Preaching The Blues”. Big Bo vertelt hierin het verhaal over het leven in de Delta, gelardeerd met de muziek die rond de vorige eeuwwisseling ook wel Blues werd genoemd. We volgen daarin een jongeman die na zijn ontvoering uit West Afrika wordt verkocht als slaaf in New Orleans, om vervolgens een ontzagwekkende (muzikale) reis te maken door de Delta en langs de Mississippi River.

 

CD presentatie en première:

Vrijdag 16 februari 2018
Aanvang 20:00 u.
Rietveld Theater – Delft

KOM OP TIJD WANT VOL = VOL

BIG BO

Winner The Blues Train (NL) 1992
Finalist Dutch Blues Challenge 2012
Best Dutch Blues Album 2015
Winner Dutch Blues Challenge 2015
Semi-finalist International Blues Challenge 2016, Memphis USA

Official website: https://bobrocken.nl/
Official Big Bo Facebook fanpage: https://www.facebook.com/bigbobrocken/
Follow Big Bo on Twitter: https://twitter.com/bobrocken
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCi1aMAg1SMpITX3ITVWIZ3Q

Meer releases? Klik op de onderstaande linken
Hilde Vos presenteert nieuwe EP The Long Road
PennyLeen wijzigt koers met Still Waters/Savage Waves
Susanna brengt ode aan Lou Reed met ‘Perfect Day’
From The Shadows vandaag gelanceerd door Noctulux
Debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*