Shakedown Tim:  Doorbreekt zelfs ijs in hoge noorden

Shakedown Tim oftewel Tim Ielegems speelt al 20 jaar bluesmuziek, zoals Boogie Blues en de vroege Rhythm and Blues.

Sinds 2014 heeft hij de band Shakedown Tim & The Rhythm Revue samengesteld en in 2016 brachten zij hun eerste album uit “Hard to Catch”. Vanaf dat moment zijn ze veel aan het toeren door België, Nederland, Frankrijk en eind januari gaan ze zelfs in Finland spelen. Het album bestaat totaal uit 11 nummers waarvan 9 eigen geschreven songs zijn. Het schrijven van die nummers gaat hem niet altijd even makkelijk af, toch wist hij ooit binnen 24 uur 2 nummers te schrijven in opdracht van Nico Duportal voor diens nieuwe album dat ook net is uitgekomen.  Sommige nummers waren klaar op 5 minuten, andere nummers hebben maanden moeten rijpen… De songs op het album zijn over het algemeen uit het leven gegrepen en af en toe zelfs met een maatschappelijk kritische noot erin verweven.  Het nummer “How Long” beschrijft het gedrag van bankiers zoals dat door veel mensen wordt bekritiseerd, maar ook bijvoorbeeld het onzinnige afslachten van neushoorns voor genotsdoeleinden. Aan de andere kant is de song “Feeling Good” weer puur autobiografisch.
Shakedown Tim:  Doorbreekt zelfs ijs in hoge noorden

Platenmaatschappij
Tijdens het gesprek met Tim, die zo goed als full professional op de podia staat te spelen, geeft toch per week nog 9 uur les op een basisschool. Het liefst zou hij, net als heel veel andere muzikanten al zijn tijd in de muziek steken, maar dat lukt nog net niet helemaal. Gezien het succes van het laatste album ligt dat waarschijnlijk niet zo heel ver meer weg.
Ook door het succes van “Hard to Catch” verwacht de platenmaatschappij dat er binnen 2 jaar toch weer een nieuw album op de plank ligt. Inmiddels zijn hiervoor al een aantal nummers klaar, maar het heeft nog even tijd nodig om het album weer vol te krijgen. Ondanks dat het hem soms moeite kost om te schrijven is er alle vertrouwen bij Tim en ook bij de platenmaatschappij dat dit gaat lukken.

 

Helsinki
Hij kijkt erg uit naar de trip eind januari die hen naar Helsinki brengt. De Scandinavische landen staan erom bekend dat metal daar hoogtij viert, maar Tim zegt dat ook de bluesmuziek daar behoorlijk in opkomst is. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal als hij terug is vanuit het hoge Noorden. Over de gages tijdens deze trip klaagt hij niet, die zijn behoorlijk veel beter dan in België en zeker in vergelijk met Nederland. Daar hebben we al meer over geschreven de laatste anderhalf jaar.
Shakedown Tim:  Doorbreekt zelfs ijs in hoge noorden

Publiek
Het mooie van het spelen vindt hij dat het publiek steeds anders is, van heel rustig luisterpubliek tot en met een dansvloer vol swingende en feestende mensen. Gelukkig heeft de band een breed repertoire zodat ze de setlist gedurende het spelen nog aan kunnen passen aan het dan aanwezige publiek.
Toch ondanks al zijn ervaring gedurende de afgelopen ruim 20 jaar op diverse podia, pakt hij graag zijn momentje rust vlak voor een optreden.
Hij wil iedere avond gaan voor de top. Of er nu veel of weinig publiek aanwezig is, iedereen moet naar huis gaan met het gevoel dat ze het niet hadden willen missen.

http://www.shakedowntim.be/
https://www.facebook.com/ShakedownTim.The.RhythmRevue/
https://www.youtube.com/watch?v=cvAGXR5zJc8

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*