Ten-Hut presenteert eerste single van nieuwe EP

Ten-Hut presenteert eerste single van nieuwe EP

Ten-Hut staat voor een mengeling van pop, funk en niet-westerse invloeden. Klassieke, maar bijvoorbeeld ook Arabische invloeden kun je terug horen in de muziek van deze hechte vriendengroep uit Zaandam. Op 17 februari komt de nieuwe EP ‘Clean’ uit.

‘Clean’ is een afspiegeling van wat Ten-Hut live laat zien. Op het podium is het zevental als een school vissen in het water. Hun energieke show staat als een huis. Met wervelende solo’s, meerstemmige zang, instrumentale intermezzo’s en een beukende blazerssectie.

Ten-Hut presenteert eerste single van nieuwe EPFreshwater Crab
De eerste single van ‘Clean’ is ‘Freshwater Crab’. Ook wel een dier dat er om bekend staat zich in te graven op de bodem van meren en rivieren. Van onder de oppervlakte aanschouwt hij de wereld, blijft hij onder de radar en laat zich alleen zien als hij op jacht gaat naar een nog langzamere bodembewoner: de slak. De freshwater crab (zoetwaterkrab) is vaak te vinden in Afrika, wat terug te horen is in de groovende instrumenten die kenmerkend zijn voor de sound van het nummer.

 

Het gedrag van de freshwater crab laat zich ook vertalen naar het dagelijks leven; nieuws consumeren, een beetje surfen op social media. Desktopstrijders zijn als de jagende krabben van deze tijd. Veilig begraven achter hun beeldscherm, gevrijwaard van elke verantwoordelijkheid of betrokkenheid.

Beluister ‘Freshwater Crab’ via Spotify:

Spotify Ten-Hut

Release show in Sugarfactory
‘Clean’ komt op 17 februari uit. Diezelfde dag geeft de band een wervelende release show in de Sugarfactory. Meer informatie via: https://www.sugarfactory.nl/event/ten-hut-album-release/

Ten-Hut presenteert eerste single van nieuwe EP

 

 

 

 

Van funky sounds tot knallende Arabische grooves met wervelende solo’s en een feestende blazerssectie: Ten-Hut heeft alles in huis om samen met het publiek door het plafond te gaan.

Ten-Hut staat bekend om zijn energieke live performance en interessante composities, gegoten in een pop/funkjasje. De band is te vinden op poppodia in binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren onder meer optredens in De Melkweg, Sugar Factory, Surfana Festival & het Concertgebouw. Toerend trok Ten-Hut recent door Duitsland, Frankrijk & Spanje.

De inspiratie uit verschillende muziekstijlen leidt regelmatig tot boeiende samenwerkingen met als meest recente resultaat: Ten-Hut Orchestra. Met een twintigkoppig orkest, inclusief strijkers, achtergrondzang & percussie speelt Ten-Hut zijn eigen nummers aangevuld met nummers die de band inspireren. Zo werkt Ten-Hut Orchestra o.a. samen met de Syrische zangeres Mireille Bittar.
Naast de grote projecten is Ten-Hut ook vaak met de voeten in het zand te vinden. Afgelopen jaren is de band regelmatig te gast bij de o.a. Noordpiersessies van Timboektoe & Pllek in Amsterdam voor een relaxed akoestisch optreden in de zon.

Kortom: van zomerse strandsessies, orkestraal uitpakken tot knallende liveshows.

Meer releases? Klik op de onderstaande linken
NIEUWE CD ‘ELECTRIFYING’ VAN THE SILVER DIMES
In Too Deep: Dési Ducrot gaat de diepte in op nieuw album
Fossen en Warmerdam release 30-12 Haarlemse Blues Club
‘Freight Train’, de nieuwe single van Susanna

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*