Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum

Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum

Wooden Soldiers de Utrechtse folkband, released nieuwe single ‘My Name’ met clip. ‘My Name’ is afkomstig van het langverwachte debuutalbum dat in het najaar zal uitkomen en is het meest duistere nummer dat de band tot nu toe uitbracht.

‘My name’ gaat over vermomd geluk; mooie beloftes voor een hoge prijs. De clip is een psychedelische video-edit van zwart-wit beelden, gecreëerd met beelddonaties van vijf verschillende filmmakers. Geïnspireerd door de muziek en sfeer van ‘My Name’ doken zij in hun beeldarchieven. Het resultaat is een onheilspellende video waarin niks meer is wat het lijkt en waarin de aantrekkingskracht van de duisternis uit het niets lijkt te verschijnen.

Bekijk ‘My Name’ op Youtube: 
Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een aantal van de filmmakers heeft Wooden Soldiers eerder samengewerkt. Kristiaan Asscheman gaat aan kop met maar liefst twee Wooden Soldiers video’s, waaronder ‘Disco’, de best bekeken video van de band. Leuke easter egg: in ‘My Name’ zitten fragmenten verstopt uit eerdere video’s zoals ‘Crazy town’ en ‘City Lights’ en bovengenoemde ‘Disco’.

Indie-folkband
Wooden Soldiers is een moderne Indie-folkband met een zinnenprikkelende stijl en een positief geluid. De zeven muzikanten hebben de tijd genomen om als band te groeien en hun geluid te laten rijpen, als ware het een goede whiskey. Het resultaat is het meerstemmige, melodieuze dreamfolk album ‘Wooden Soldiers’ dat in 2019 uitkomt. Wooden Soldiers bracht tot nu toe twee EP’s uit; ‘Second'(2016) en ‘First’ (2013) en speelde onder andere op de Popronde, Stukafest, Le Guess Who Mini, Festival Mundial en de Grote Prijs van Nederland.
Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum

Het debuutalbum, inclusief ‘My name’, is opgenomen en geproduceerd bij Mailmen Studio door Martijn Groeneveld, gemasterd door Darius van Helfteren. De videoclip is ge-edit door Agnes Loonstra.

Op ‘My Name’ zijn te horen: Frank Wolff: zang en gitaar, Agnes Loonstra: zang en synthesizer, Nora Iburg: zang, Jan van der Hoeven: bas, Bart van Gemert: drums en Marthe Lasthuis: viool.

De filmmakers zijn: Kristiaan Asscheman, Benjamin Kamps, Vincent Steeman, Roland Vlijm en Agnes Loonstra.
Wooden Soldiers released ‘My Name’, voorbode van debuutalbum
Klik hier voor de site van Wooden Soldiers

Voor meer nieuws, releases, interviews klik op de onderstaande linken:
Nachtschade is terug aan land met release van ‘Aileen’
Jeffrey Halford and the Healers naar Real Roots Cafe Live
Nosk nieuwe album van Groningse band Swinder vandaag uit
Blossoms Blooming van Willow Mae viert belofte van de lente
‘Stil val’ is Delise’s vooruitblik op nieuwe muziek

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*